از گذشته تا آینده | خلاصه درس چهاردهم علوم سوم ابتدایی
از گذشته تا آینده | خلاصه درس چهاردهم علوم سوم ابتدایی
ما از موادغذایی مختلفی استفاده می کنیم که همه ی آن ها باید سالم باشند تا بیمار نشویم.
مواد غذایی که استفاده می کنیم باید به صورت خاصی نگه داری شوند تا خراب و فاسد نشوند.
نکته: ایران از جمله کشور هایی است که در آن از قدیم برای نگهداری مواد غذایی از سما استفاده می شده . نگهداری مواد غذایی به روش سنتی در مناطقی به طریق چال کردن در زیر خاک ویا قرار دادن در زیر زمین های خنک و دور از نور رایج بوده است .
در زمان های گذشته بعضی از مردم برای این که موادغذایی فاسد نشوند ، از راه های مختلفی آن ها را نگه داری
می کردند. این راه ها عبارتند از :
1- نگهداری به وسیله ی حرارت دادن
مانندشیر های پاکتی ویاجوشاندن شیر
2- نگهداری با استفاده از سرما
مانند استفاده از یخچال وفریزر
3-نگهداری با استفاده از خشک کردن
روش های سنتی: با استفاده از نور آفتاب،مثل:لواشک،برگه ی زرد آلو
روش های صنعتی: استفاده از دستگاه های مخصوص
انواع میوه وسبزی های خشک شده ی بسته بندی کارخانه ای
4-نگهداری با روش غلیظ کردن
کمپوت ها،مربا وآبمیوه های غلیظ شده
5-نگهداری با استفاده از مواد افزودنی
اضافه کردن نمک،سرکه،دودی کردن
6-نگهداری با روش کنسرو کردن
کنسروتن ماهی ،لوبیا و……
7-افزودن مواد نگهدارنده
مواد نگهدارنده،موادطبیعی یا مصنوعی هستندکه برای نگهداری غذاوکاهش فسادیا از دست رفتن کیفیت مواد غذایی استفاده می شوند.
نکته:استفاده از مواد نگهدارنده غیراز اضافه کردن نمک،شکر،سرکه به مواد غذایی می باشد.
8-متخصصان تغذیه استفاده از نگهدارنده ها را کمتر توصیه می کنندوپیشنهاد آن ها استفاده از مواد غذایی طبیعی وتازه می باشد.
خلاصه دروس و نکات مهم دروس ابتدایی با آخرین تغییرات کتاب درسی با رویکرد نوین آموزشی در وب سایت بهار علم